FOMU NL

Soe Nsuki 6
Activiteit
20.11.2021

Soe Nsuki
rondleiding in Masculinities

Soe Nsuki neemt je mee op een rondleiding door de expo Masculinities. Bekijk de tentoonstelling en het thema mannelijkheid door haar ogen. Laat je verrassen door nieuwe inzichten en verfrissende perspectieven.

Soe Nsuki (zij/haar) is bekend als DJ, B-girl, comedian en een tv persoonlijkheid. Ze schopte het in 2011 tot in de finale van de Culture Comedy Award. Met haar eigen standup comedyshow Soetopia toerde ze pre-corona doorheen het Vlaamse land. Datzelfde Vlaamse land doorkruist ze sinds 2021 als schermgezicht van Vlaanderen Vakantieland.

De laatste jaren verdiept ze zich in acteren en scenarioschrijven voor de Shaq, een miniserie op één, en PANNA, een jongerenreeks op Telenet GoPlay.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Soe Nsuki geeft een tour om 14u en om 16u. Plaatsen zijn beperkt, reserveer vooraf je ticket.
Een bezoek aan het museum is inbegrepen in je ticket.


MASCULINITIES: LIBERATION THROUGH PHOTOGRAPHY 

Maculinities  is een ambitieuze groepstentoonstelling over mannelijkheid, die maatschappelijke verwachtingen en gendernormen ter discussie stelt. Aan de hand van film en fotografie van de jaren 1960 tot vandaag laat de tentoonstelling zien hoe mannelijkheid wordt ervaren, uitgedragen en gevormd. 

Er is werk te zien van meer dan vijftig grensverleggende internationale kunstenaars, fotografen en filmmakers, onder wie Richard Avedon, Rineke Dijkstra, Peter Hujar, Isaac Julien, Rotimi Fani-Kayode, Robert Mapplethorpe, Catherine Opie en Wolfgang Tillmans. 

MEER RONDLEIDINGEN EN NOCTURNES

Deze rondleiding maakt deel uit van een uitgebreid activiteitenprogramma bij de expo 'Masculinities: Liberation through Photography'. Deze reeks activiteiten, die werd opgesteld in co-creatie met kunstenaar en ondernemer Jaouad Alloul, onderzoekt hoe mannelijkheid vandaag uitgedragen, beleefd en gevormd wordt.

Verschillende sprekers en artiesten laten in een meerstemming programma hun licht schijnen op wat mannelijkheid kan betekenen om in dialoog te treden, te inspireren en te verbinden.