FOMU NL

Rachif El Kaoui Danny Willems KVS
Rashif El Kaoui © Danny Willems / KVS
Activiteit
06.02.2022

Rashif El Kaoui

rondleiding in Masculinities

Rashif El Kaoui neemt je mee op een rondleiding door de expo Masculinities. Bekijk de tentoonstelling en het thema mannelijkheid door zijn ogen. Laat je verrassen door nieuwe inzichten en verfrissende perspectieven.

Rashif El Kaoui (hij/hem) is acteur, audio-maker en schrijver en maakt deel uit van het vernieuwde open ensemble van KVS. Hij is columnist voor de Standaard en Knack en schrijft opiniestukken over maatschappelijke topics. Als columnist voor de Poëziekrant werpt hij een alternatieve blik op de definitie van poetica en literatuur. Hij doceert onder meer aan het Conservatorium van Antwerpen, LUCA Drama & de Academie voor woord, muziek & dans in Morstel.

Samen met acteur Lucas De Man en fotograaf Ahmet Polat werkte hij aan het project De Man is Lam, over man-zijn anno nu. In 2019 regisseerde en speelde hij ‘The Man Squad BE’, de Belgische spin-off van een lecture-performance rond gender met sociaal-artistieke inslag.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Rashif El Kaoui geeft een tour om 14u en om 16u. Plaatsen zijn beperkt, reserveer vooraf je ticket.
Een bezoek aan het museum is inbegrepen in je ticket.

MASCULINITIES: LIBERATION THROUGH PHOTOGRAPHY 

Maculinities  is een ambitieuze groepstentoonstelling over mannelijkheid, die maatschappelijke verwachtingen en gendernormen ter discussie stelt. Aan de hand van film en fotografie van de jaren 1960 tot vandaag laat de tentoonstelling zien hoe mannelijkheid wordt ervaren, uitgedragen en gevormd. 

Er is werk te zien van meer dan vijftig grensverleggende internationale kunstenaars, fotografen en filmmakers, onder wie Richard Avedon, Rineke Dijkstra, Peter Hujar, Isaac Julien, Rotimi Fani-Kayode, Robert Mapplethorpe, Catherine Opie en Wolfgang Tillmans. 

MEER RONDLEIDINGEN EN NOCTURNES

Deze rondleiding maakt deel uit van een uitgebreid activiteitenprogramma bij de expo 'Masculinities: Liberation through Photography'. Deze reeks activiteiten, die werd opgesteld in co-creatie met kunstenaar en ondernemer Jaouad Alloul, onderzoekt hoe mannelijkheid vandaag uitgedragen, beleefd en gevormd wordt.

Verschillende sprekers en artiesten laten in een meerstemming programma hun licht schijnen op wat mannelijkheid kan betekenen om in dialoog te treden, te inspireren en te verbinden.