FOMU NL

RAFNJO2
Raf Njotea © De Persgroep /Bob Van Mol
Activiteit
21.11.2021

Raf Njotea
rondleiding in Masculinities

Raf Njotea neemt je mee op een rondleiding door de expo Masculinities. Bekijk de tentoonstelling en het thema mannelijkheid door zijn ogen. Laat je verrassen door nieuwe inzichten en verfrissende perspectieven.

Raf Njotea (hij/hem) is scenarist en presentator. Hij schreef o.a. mee aan de populaire één-serie Dertigers, de jongerenreeks Panna en de VTM-soap Familie. Daarnaast werkt hij aan een podcast over het in waas gehulde migratieverhaal van zijn Nigeriaanse vader. Als linguïst neemt Raf deel aan het maatschappelijk debat over dekolonisatie en taal, maar hij denkt ook na over bredere topics die vandaag in de samenleving spelen zoals racisme en identiteit.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Raf Njotea geeft een tour om 14u en om 16u. Plaatsen zijn beperkt, reserveer vooraf je ticket.
Een bezoek aan het museum is inbegrepen in je ticket.

MASCULINITIES: LIBERATION THROUGH PHOTOGRAPHY 

Maculinities  is een ambitieuze groepstentoonstelling over mannelijkheid, die maatschappelijke verwachtingen en gendernormen ter discussie stelt. Aan de hand van film en fotografie van de jaren 1960 tot vandaag laat de tentoonstelling zien hoe mannelijkheid wordt ervaren, uitgedragen en gevormd. 

Er is werk te zien van meer dan vijftig grensverleggende internationale kunstenaars, fotografen en filmmakers, onder wie Richard Avedon, Rineke Dijkstra, Peter Hujar, Isaac Julien, Rotimi Fani-Kayode, Robert  Mapplethorpe, Catherine  Opie en Wolfgang Tillmans. 

MEER RONDLEIDINGEN EN NOCTURNES

Deze rondleiding maakt deel uit van een uitgebreid activiteitenprogramma bij de expo 'Masculinities: Liberation through Photography'. Deze reeks activiteiten, die werd opgesteld in co-creatie met kunstenaar en ondernemer Jaouad Alloul, onderzoekt hoe mannelijkheid vandaag uitgedragen, beleefd en gevormd wordt.

Verschillende sprekers en artiesten laten in een meerstemming programma hun licht schijnen op wat mannelijkheid kan betekenen om in dialoog te treden, te inspireren en te verbinden.