FOMU NL

OLAVEN2
Olave Nduwanje © Mikael Owunna
Activiteit
16.01.2022

Olave Nduwanje
rondleiding in Masculinities

Olave Nduwanje (zij/haar) neemt je mee op een rondleiding door de expo Masculinities. Bekijk de tentoonstelling en het thema mannelijkheid door haar ogen. Laat je verrassen door nieuwe inzichten en verfrissende perspectieven.

Olave Nduwanje (Burundi) identificeert als non-binaire trans-femme (zij/haar). Ze is schrijfster, jurist en publicist inzake anti-racisme, LHBTIA+ rechten, anti-kapitalisme en anti-ecocide (o.m.).

Ze is een van de auteurs uit "ZWART - Afro- Europese literatuur uit de Lage Landen” (2018), “De Goede Immigrant” (2020) en “Being imposed upon” (2020). Ze is sinds 2019 gevestigd in Brussel.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Olave Nduwanje geeft een tour om 14u en om 16u. Plaatsen zijn beperkt, reserveer vooraf je ticket.
Een bezoek aan het museum is inbegrepen in je ticket.

MASCULINITIES: LIBERATION THROUGH PHOTOGRAPHY 

Maculinities  is een ambitieuze groepstentoonstelling over mannelijkheid, die maatschappelijke verwachtingen en gendernormen ter discussie stelt. Aan de hand van film en fotografie van de jaren 1960 tot vandaag laat de tentoonstelling zien hoe mannelijkheid wordt ervaren, uitgedragen en gevormd. 

Er is werk te zien van meer dan vijftig grensverleggende internationale kunstenaars, fotografen en filmmakers, onder wie Richard Avedon, Rineke Dijkstra, Peter Hujar, Isaac Julien, Rotimi Fani-Kayode, Robert Mapplethorpe, Catherine Opie en Wolfgang Tillmans. 

MEER RONDLEIDINGEN EN NOCTURNES

Deze rondleiding maakt deel uit van een uitgebreid activiteitenprogramma bij de expo 'Masculinities: Liberation through Photography'. Deze reeks activiteiten, die werd opgesteld in co-creatie met kunstenaar en ondernemer Jaouad Alloul, onderzoekt hoe mannelijkheid vandaag uitgedragen, beleefd en gevormd wordt.

Verschillende sprekers en artiesten laten in een meerstemming programma hun licht schijnen op wat mannelijkheid kan betekenen om in dialoog te treden, te inspireren en te verbinden.