FOMU NL

HELEEN1
Heleen De Bruyne © Annelein Pompe
Activiteit
24.10.2021

Heleen Debruyne
rondleiding in Masculinities

Heleen Debruyne neemt je mee op een rondleiding door de expo Masculinities. Bekijk de tentoonstelling en het thema mannelijkheid door haar ogen. Laat je verrassen door nieuwe inzichten en verfrissende perspectieven.

Heleen Debruyne (zij/haar) studeerde geschiedenis en journalistiek. Ze werkt bij Radio Klara en Humo, en schrijft columns onder andere over feminisme en gender.

In november 2016 verscheen het boek Vuile lakens. Een hedendaagse visie op seksualiteit, waarin ze samen met Anaïs Van Ertvelde blootlegt dat 'seksuele vrijheid' een illusie is. In oktober 2021 verschijnt De huisvriend, een beklemmende, persoonlijke vertelling over familiegeheimen en hun nawerking.

Meer over Heleen Debruyne: https://www.heleendebruyne.be/

PRAKTISCHE INFORMATIE

Heleen De Bruyne geeft een tour om 14u en om 16u. Plaatsen zijn beperkt, reserveer vooraf je ticket.
Een bezoek aan het museum is inbegrepen in je ticket.

MASCULINITIES: LIBERATION THROUGH PHOTOGRAPHY 

Maculinities  is een ambitieuze groepstentoonstelling over mannelijkheid, die maatschappelijke verwachtingen en gendernormen ter discussie stelt. Aan de hand van film en fotografie van de jaren 1960 tot vandaag laat de tentoonstelling zien hoe mannelijkheid wordt ervaren, uitgedragen en gevormd. 

Er is werk te zien van meer dan vijftig grensverleggende internationale kunstenaars, fotografen en filmmakers, onder wie Richard Avedon, Rineke Dijkstra, Peter Hujar, Isaac Julien, Rotimi Fani-Kayode, Robert  Mapplethorpe, Catherine  Opie en Wolfgang Tillmans. 

MEER RONDLEIDINGEN EN NOCTURNES

Deze rondleiding maakt deel uit van een uitgebreid activiteitenprogramma bij de expo 'Masculinities: Liberation through Photography'. Deze reeks activiteiten, die werd opgesteld in co-creatie met kunstenaar en ondernemer Jaouad Alloul, onderzoekt hoe mannelijkheid vandaag uitgedragen, beleefd en gevormd wordt.

Verschillende sprekers en artiesten laten in een meerstemming programma hun licht schijnen op wat mannelijkheid kan betekenen om in dialoog te treden, te inspireren en te verbinden.