FOMU NL

Menu
Vincen Beeckman OS2
© Vincen Beeckman
Activiteit
30.10.2020 - 02.05.2021

Kiel
Kunsten parcours

  • Prijs Gratis
  • Datum 30.10.2020 - 02.05.2021
  • Uur 08u00
  • Location Kiel Antwerpen
Vincen Beeckman OS5
© Vincen Beeckman

Op het Kiel in Antwerpen organiseert District Antwerpen samen met het FOMU en Sint-Lucas een openlucht en coronaproof kunstenparcours. Antwerpen viert honderd jaar Olympische Spelen en vijf jonge kunstenaars, waaronder fotograaf Vincen Beeckman, gaan aan de slag met het olympisch erfgoed en geven het een hedendaagse interpretatie.

Ze maken van de wijk het Kiel hun speelterrein en nodigen iedereen uit om deel te nemen aan hun werk. Samen vormen hun creaties een prikkelend kunstenparcours door het Kiel.

“Mijn foto’s gaan over ontmoetingen, discussies, observaties en verhalen. Vaak is er niet veel tijd om deze te fotograferen”, aldus Beeckman, die portretten maakte van sportende bewoners. “Het zijn tijdsmomenten. Maar met een beetje geluk en het juiste licht lukt het om deze korte, vertrouwelijke momenten mooi in beeld te brengen.” De beelden worden in groot formaat getoond op de buitenzijde van het Olympisch Stadion.

Praktisch

Het kunstenparcours kan je op eigen houtje en coronaproof afleggen.

Verplaats je dan met maximaal 4 personen (kinderen tot 12 jaar niet inbegrepen). Hou 1,5 meter afstand als die personen niet tot je nauwe contacten behoren. Draag steeds een mondmasker op drukke plaatsen. Als de regels worden aangepast, moeten burgers zich uiteraard aan de nieuwe regels houden.

Meer info vind je op
https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-antwerpen-1/cultuur/kiel-krijgt-olympisch-kunstenparcours