FOMU NL

Gabby Laurent 1 LORES
Activiteit
23.02.2024

FOMU NIGHTS: DIS MON NOM

Op deze FOMU NIGHTS laten we ons inspireren door de groepstentoonstelling Her Voice - Echoes of Chantal Akerman. Wat betekent het om vandaag vrouw, kunstenaar, moeder, dochter of geliefde te zijn? Zeven internationale kunstenaars geven via fotografie, video en installaties hun antwoord op deze vraag.

Zeven internationale kunstenaars geven via fotografie, video en installaties hun antwoord op deze vraag. De tentoonstelling laat zien hoe de persoonlijke benadering, radicale ideeën en feministische kritiek van Belgische filmmaker Chantal Akerman voortleven in de hedendaagse kunst. 

FOMU nodigt feministisch kunstenaarscollectief Dis Mon Nom uit. Zij geven ondervertegenwoordigde groepen een stem in fotografie, activisme en kunst. Ontdek in de gesprekken en interactieve, performances verschillende vormen van kwetsbaarheid en activisme/resistance. We nodigen enkele DJ's uit voor aangepaste sets (en party).

FOMU is een plek waar je niet alleen kijkt, maar ook doet, voelt en deelt. FOMU NIGHTS gaat dieper in op thema’s uit de tentoonstellingen. We nodigen hiervoor partners uit die dicht bij deze thema’s staan en de avond een unieke, feestelijke invulling geven. Van optredens en gesprekken tot eten en afterparty’s. Elke FOMU NIGHTS is anders. Geen gewone avondopening dus, maar wel een open avond waar je vrij kan ontdekken, creëren en beleven. Ook de tentoonstelling, de shop en het café zijn de hele avond open. 

Bezoek ook de tentoonstelling Her Voice - Echoes of Chantal Akerman. Het FOMU café en de FOMU shop zijn open die avond.

Deel pagina