FOMU NL

The last black
The Last Black Man in San Francisco
Activiteit
05.12.2021

Film: The Last Black Man in San Francisco
Gekozen en ingeleid door Lyse Ishimwe

  • Datum 05.12.2021
  • Uur 17:00 - 19:30
  • Locatie Cinema Lumière Antwerpen

Cinema Lumière en het FOMU slaan de handen in elkaar voor een filmprogramma rond Masculinities. We nodigen gastcuratoren uit om een programma samen te stellen. Lyse Ishimwe van filmcollectief Recognition kiest 'The Last Black Man in San Fancisco' van Joe Talbot.

Jimmie Fails droomt ervan om zijn ouderlijk huis, een majestueus Victoriaans pand in een opgewaardeerde buurt in San Francisco, terug te winnen. Samen met zijn beste vriend Montgomery vertrekt Jimmie op zijn wekelijkse queeste naar zijn droomhuis in een stad die hem is vergeten.

Terwijl hij de band met zijn familie heropbouwt en zijn gemeenschap in de stad herstelt, wordt Jimmie op de proef gesteld door de plaats die hij ‘thuis’ noemt.

Duur: 121 min.

Deze screening vindt plaats in Cinema Lumière, de stadsbioscoop in het FOMU. Ingang via Lakenstraat.

INLEIDING: Lyse Ishimwe

Lyse Ishimwe Nsengiyumva is curator, fotograaf en filmliefhebber. Ze is de oprichter van Recognition, waarmee ze filmprogramma's toont op culturele plekken in Brussel. Lyse werkt momenteel bij IFFR als programmator voor de regio Sub-Sahara Afrika en maakt deel uit van de selectiecommissie voor middellange films. Eerder was ze filmconsulent voor het Berlinale Forum.

LYSEIS1
Lyse Ishimwe © Adeola Aderemi

Deze filmscreening maakt deel uit van een uitgebreid activiteitenprogramma bij de expo 'Masculinities: Liberation through Photography'. Deze reeks activiteiten, die werd opgesteld in co-creatie met kunstenaar en ondernemer Jaouad Alloul, onderzoekt hoe mannelijkheid vandaag uitgedragen, beleefd en gevormd wordt. Verschillende sprekers en artiesten laten in een meerstemming programma hun licht schijnen op wat mannelijkheid kan betekenen om in dialoog te treden, te inspireren en te verbinden.

Cinema Lumière en het FOMU slaan de handen in elkaar voor een aangepast filmprogramma rond Masculinities. We nodigen gastcuratoren uit om een programma samen te stellen.