FOMU NL

4arn Ts41 WSL Wsn EN Wdlj F Ko0pu1
Activiteit
03.03.2024

Film: Je tu il elle - Chantal Akerman

In het kader van de tentoonstelling Her Voice – Echoes of Chantal Akerman, vertoont Lumière Antwerpen een reeks van drie Chantal Akerman films: ‘News From Home‘, ‘je tu il elle‘ en ‘Jeanne Dielman, 23, quai du Commerce, 1080 Bruxelles‘.

In Je tu il elle schrijft Julie een lange liefdesbrief in een verder lege kamer. Over een periode van vele weken verschuift ze haar matras soms wat en leeft ze op een zak suiker. Ze raakt steeds gefrustreerder door de inhoud van de brief. Ze lift langs de Brusselse snelweg waar ze wordt opgepikt door een vrachtwagenchauffeur. Ze drinken en dineren wat in snelwegrestaurants, en zij voorziet op passieve wijze in zijn seksuele behoeften. Ze gaan uit elkaar in een publieke badkamer.

Praktische informatie
  • Cinema Lumière Antwerpen is de stadsbioscoop gevestigd in het FOMU. Ingang via Lakenstraat 14.
  • Ticketverkoop verloopt via Cinema Lumière Antwerpen. Zie website voor meer info
Her Voice - Echoes of Chantal Akerman in FOMU

De groepstentoonstelling Her Voice - Echoes of Chantal Akerman  brengt nieuw en recent werk samen van zeven internationale kunstenaars, geïnspireerd door de Belgische filmmaker Chantal Akerman. Wat betekent het vandaag om vrouw, kunstenaar, moeder, dochter of geliefde te zijn? Aan de hand van fotografie, video en installaties geven Manon de Boer, Moyra Davey, Gabby Laurent, Frida Orupabo, Joanna Piotrowska, Collier Schorr en Carmen Winant persoonlijke antwoorden op die vraag.

De tentoonstelling loopt van 27 oktober 2023 tot 10 maart 2024.

Deel pagina