FOMU NL

Fleur Pierets 2
Activiteit
08.10.2023

New Narratives: Fleur Pierets - extra rondleiding

Het FOMU nodigt kunstenaar, schrijver en LGBTQ mensenrechten activist Fleur Pierets uit om een New Narratives rondleiding te geven in de tentoonstelling Grace Ndiritu Reimagines the FOMU Collection.

Een New Narratives rondleiding kan verschillende vormen aannemen. De gastspreker voegt nieuwe verhalen toe aan de bestaande vanuit zijn/haar/hun persoonlijke beleving en ervaring. Stap mee in de wereld van Fleur en beleef de tentoonstelling door haar ogen.

Fleur Pierets

Fleur Pierets is kunstenaar, schrijver en LGBTQ mensenrechten activist. Bij de uitreiking van de Çavaria Achievement Award noemde schrijver Jeroen Olyslaegers haar een ‘bewustzijnsrevolutionair’. En dat is dan ook waar Pierets over praat in haar werk: over het belang te onderzoeken welke grenzen van onszelf zijn en welke een sociale constructie. Over positief activisme en de noodzaak om vaker te kijken naar wat ons bindt, dan naar wat ons uit elkaar houdt.

Ze werkte 7 jaar lang met haar vrouw Julian P. Boom als kunstenaarsduo. Ze publiceerden het queer online tijdschrift Et Alors? Magazine, dat wereldwijd op 750.000 lezers per editie mocht rekenen. Hun bekendste werk was echter 22-The Project, een kunstperformance waar het koppel in alle landen zou trouwen waar het homohuwelijk was toegelaten. Julian stierf na het vierde ja-woord.

Het boek Julian, over hun werk en het verlies van haar vrouw, verscheen in september 2019 bij Das Mag. De kinderboeken Love Around the World en Love is Love - in opdracht van het MoMa - werden in New York voorgesteld in 2019 en 2021. Haar meest recente boek Heerlijk Monster verscheen eveneens bij Das Mag in december 2022.

Fleur geeft op dit moment lezingen over de hele wereld, werkt samen met het productiehuis van Michiel en Lukas Dhont mee aan de verfilming van Julian, schrijft het libretto voor een opera in samenwerking met Liesa Van der Aa, werkt aan een televisieserie en schrijft een nieuw boek

Fleur Pierets

Praktische informatie

  • De rondleiding duurt ca. 1 uur.
  • Toegang tot de tentoonstelling is inbegrepen in je ticket.
  • Reserveer vooraf om teleurstelling aan de kassa te vermijden.