FOMU NL

Cultuurweekend mailbanner 1200x842 kopiëren
Activiteit
27.08.2022 - 28.08.2022

Cultuurweekend: stockverkoop, FOMU stand en gratis museumbezoek

  • Datum 27.08.2022 - 28.08.2022
  • Uur 10:00 - 18:00
  • Prijs Gratis
  • Locatie FOMU en groenplaats

Het Cultuurweekend gaat deze zomer tijdens het laatste weekend van augustus door! Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2022 viert Antwerpen de kick-off en aankondiging van het nieuwe culturele seizoen.

Ontdek ons kraampje op de Groenplaat en geniet er van kortingen op de stockverkoop van de FOMU shop. Of bezoek het museum en ontdek de tentoonstellingen dit hele weekend uitzonderlijk gratis.

OP DE GROENPLAATS: FOMU STAND en STOCKSALE MUSEUMSHOP

Op zaterdag 27 augustus vind je onze FOMU-stand op de Groenplaats. Je vindt er meer informatie over het FOMU, over lopende en toekomstige tentoonstellingen én je kan er kortingen scoren op een selectie van items uit de FOMU shop.

De musea en erfgoedinstellingen van de stad Antwerpen organiseren samen immers een uitzonderlijke stocksale. Alle artikelen zijn aan uitverkoopprijs.


IN HET FOMU: HELE WEEKEND GRATIS TOEGANG MUSEUM

Om het cultuurweekend te vieren zet het FOMU het hele weekend de deuren gratis open. Ontdek het museum, de huidige tentoonstellingen, de FOMU shop en het FOMU café.


FOMU 179
Fo Mu 6feb22 low res 75
Fo Mu 6feb22 low res 65
Fo Mu Masculinities web res 129
Momenteel te zien in het FOMU:
Diana Markosian - Santa Barbara

Het FOMU organiseert de Europese première van de tentoonstelling Santa Barbara van Diana Markosian (Moskou, 1989). Op verrassende en ontroerende wijze vertelt zij het migratieverhaal van haar gezin. Aan de hand van film, fotografie en archiefbeelden ontrafelt Markosian de extreme keuzes die haar moeder moest maken om de Amerikaanse droom na te jagen.

Meer over de expo Diana Markosian - Santa Barbara

Bertien van Manen - Wish I Were Here

Sinds de jaren ’70 fotografeert de Nederlandse fotograaf Bertien van Manen (NL, 1942) het dagelijks leven van de mensen die ze tijdens haar reizen ontmoet. Van Nederland tot China en van de voormalige Sovjet-Unie tot de Appalachen. Het zijn de terloopse, rommelige momenten die Bertien van Manen het meest interesseren. Met haar simpele kleinbeeldcamera weet ze dicht op de huid van haar onderwerpen te komen. Door haar empathische blik ontwikkelt ze een eigen intieme vorm van documentaire, waarmee ze haar tijd ver vooruit is.

Meer over de expo Bertien van Manen - Wish I Were Here

.tiff 2022 - Emerging Belgian Photography

Elk jaar selecteert het FOMU tien beloftevolle fotografen die in België wonen of werken. ​ De fotografen worden meegenomen op een traject van een jaar, met als resultaat de publicatie van het magazine .tiff en een groepstentoonstelling in het FOMU.

.tiff 2022 presenteert het werk van Alice Pallot, Arian Christiaens, Barbara Debeuckelaere, Cédric Kouamé, Emile Rubino, Gülşah Ayla Bayrak, Lars Duchateau, Ligia Popławska, Rami Hara en Seppe Vancraywinkel

Meer over de expo .tiff 2022 - Emerging Belgian Photography