FOMU NL

The land of promises Youquine Lefevre 2
cover boek Youqine Lefèvre
Activiteit
24.11.2022

Book launch & talk
Youqine Lefèvre

  • Datum 24.11.2022
  • Uur 19:00 - 20:30
  • Prijs Gratis
  • Locatie FOMU

Op 24 november presenteert Youqine Lefèvre haar nieuwe boek The Land of Promises in het FOMU.

The Land of Promises vertelt de intieme en persoonlijke verhalen van de mensen die leven volgens de voorschriften van China’s eenkindpolitiek. Tussen de jaren 1979 en 2015 pakte China zijn kritieke bevolkingsgroei op een buitensporige manier aan. De consequenties van de controversiële reglementering waren enorm, vooral voor honderdduizenden Chinese meisjes die van hun biologische familie werden gescheiden en opgegeven werden voor adoptie.

De fotograaf Youqine Lefèvre (BE) is een van die meisjes. In haar werk brengt ze het traject van haar adoptie in beeld via het verhaal van zes Belgische gezinnen die in 1994 naar China reisden om meisjes te adopteren. Ze plaatst dit in een bredere context en verbindt het met andere verhalen. Het werk bevat foto’s die Youqine maakte in China, archiefmateriaal uit 1994, onderzoek gebaseerd op publicaties van demografen en experten over het Chinese beleid van geboortebeperking, en de verhalen en getuigenissen van mensen die ze in China ontmoette tijdens haar reizen.

The Land of Promises stond op de shortlist voor de Paris Photo - Aperture PhotoBook Awards in de categorie First PhotoBook, en belandde daar amper drie weken nadat het boek verscheen.

PRAKTISCHE INFORMATIE
  • 19.00 u: Deuren
  • 19.15-19.45 u: Ingrid Léonard (FOMU) praat met Youqine Lefèvre over het boek.
  • 19.45-20.00 u: Signeersessie door Youqine Lefèvre + mogelijkheid om het boek te kopen in de FOMU-shop

Het FOMU café is doorlopend open van 10.00 u tot het einde van de boekvoorstelling. De keuken is open tot 19.00 u, dus voor de boekvoorstelling kan je iets eten in het FOMU café.

Dit evenement is gratis.
De talk gaat door in het Engels.

OVER YOUQINE LEFÈVRE

Youqine Lefèvre (BE) is een beeldend kunstenaar die momenteel in België leeft. Na haar opleiding fotografie aan de erg (école de recherche graphique) in Brussel en de School of Applied Arts in Vevey (Zwitserland) behaalde ze haar masterdiploma in de beeldende kunsten aan KASK / School of Arts in Gent.

Dankzij haar werk The Land of Promises behaalde ze onder andere de derde prijs in de Kassel Dummy Award 2020, werd ze geselecteerd voor reGeneration4 in het Musée de l’Elysée in Lausanne en haalde ze de shortlist voor de MACK First Book Award 2021 en de Luma Recontres Dummy Book Award Arles 2021. Ze werd ook geselecteerd voor Plat(t)form in Fotomuseum Winterthur in 2022, waar ze een speciale vermelding kreeg.

Lefèvre was een van de geselecteerde fotografen voor FOMU’s .tiff in 2021.


Deel pagina