FOMU NL

Stefan Vanthuyne Cover
cover boek Stefan Vanthuyne
Activiteit
06.10.2022

Book launch & talk
Stefan Vanthuyne

  • Datum 06.10.2022
  • Uur 19:00 - 20:30
  • Prijs Gratis
  • Locatie FOMU

Op 6 oktober presenteert Stefan Vanthuyne zijn nieuwe boek Moving through the Space of the Picture and the Page in het FOMU.

Moving through the Space of the Picture and the Page brengt essays samen over zes hedendaagse Belgische fotoboekmakers en de manier waarop zij omgaan met ruimte, tijd, beweging en oppervlakte binnen het boek en binnen het fotografische beeld.

De besproken kunstenaars zijn Tine Guns, Dirk Braeckman, Els Martens, Max Pinckers, Vincent Delbrouck en Aglaia Konrad. Het boek is het resultaat van een onderzoeksproject aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. De book launch en talk vinden plaats in het FOMU café.

Het boek uitgegeven is door Art Paper Editions en Track Report (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen).

Praktische info

  • 19u: deuren
  • 19u15-19u45: Tamara Bergmans (FOMU) gaat in gesprek met Stefan Vanthuyne over het boek
  • 19u45 - 20u: Signeersessie Stefan Vanthuyne + mogelijkheid tot aankoop boek in FOMU shop.

Het FOMU café is doorlopend open vanaf 10u tot het einde van de book launch. De keuken is open tot 19u zodat je voor de boekvoorstelling iets kunt eten in het FOMU café.
Dit evenement is gratis.

Meer over Stefan Vanthuyne

Stefan Vanthuyne is schrijver, docent en fotograaf. Hij schrijft regelmatig over fotografie en fotoboeken voor de krant De Standaard. Zijn artikelen en essays worden eveneens gepubliceerd in Knack Focus, Oogst, Trigger magazine (FOMU), 1000 Words, Camera Austria en Aperture's The Photobook Review. Vanthuyne was als onderzoeker vier jaar verbonden aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en startte daar het Belgisch Platform voor Fotoboeken.

Deel pagina