FOMU NL

All the beauty and the bloodshed
Activiteit
18.04.2023

All the Beauty and the Bloodshed
avant-première biopic Nan Goldin

  • Datum 18.04.2023
  • Uur 20:00 - 22:30
  • Prijs Heb ik recht op een korting? € 11.5 p.p.
  • Locatie Cinema Lumière Antwerpen - stadsbioscoop in het FOMU

Op 18 april organiseert het FOMU in samenwerking met Cinema Lumière de avant première van de film All The Beauty and the Bloodshed, een documentaire over het leven, de carrière en het activisme van fotografe Nan Goldin

FOMU-curator Anne Ruygt leidt de filmvertoning in met een voorwoord over Nan Goldin en haar impact op de fotografiewereld tot op vandaag.


All the Beauty and the Bloodshed vertelt een emotioneel en veelzijdig verhaal over de internationaal befaamde fotograaf en activiste Nan Goldin. Oscarwinnaar Laura Poitras (CITIZENFOUR) creëerde een zeer persoonlijk portret van één van de belangrijkste fotografen van de late 20e eeuw.

De documentaire toont het leven, de carrière en het activisme van Goldin aan de hand van unieke opnames, persoonlijke interviews en haar baanbrekende fotografie. Goldin ontvluchtte haar traumatische jeugd en vond haar eigen scene waarin vrijheid en seksuele onafhankelijkheid een belangrijke rol speelden. Haar persoonlijke inspiratie kwam tot uiting in haar fotografie.

Praktische informatie

  • Cinema Lumière Antwerpen is de stadsbioscoop gevestigd in het FOMU. Ingang via Lakenstraat 14.
  • Ticketverkoop verloopt via Cinema Lumière Antwerpen. Zie website voor meer info


Goldin laat zien dat kunst een wapen kan zijn en gaat vandaag de dag de strijd aan met de Sacklerfamilie, die zij verantwoordelijk houdt voor de Amerikaanse opiatencrisis. Terwijl deze crisis nog dagelijks slachtoffers maakt, blijft de familie Sackler groot sponsor van belangrijke musea wereldwijd. Goldin’s strijd helpt haar om haar eigen verdriet een plaats te geven. All the Beauty and the Bloodshed toont een portret van een gedreven persoon.

De film werd bekroond met de Gouden Leeuw (Beste Film) op het Filmfestival van Venetië. Poitras was vervolgens de hoofdgast van het International Documentaire Festival Amsterdam 2022 (IDFA).