FOMU FR

Menu
HomeUncertainty
03.12.2020-06.12.2020

UNCERTAINTY

Online festival vanuit het FOMU

Van 3 t.e.m. 6 december 2020 organiseert het FOMU een online festival over Uncertainty / onzekerheid, live vanuit het museum.

De COVID-19 pandemie versterkt sociale ongelijkheden en plaatst onze samenleving voor de spiegel. Hoe verbind je met elkaar in onzekere tijden? Kan onzekerheid ook ruimte bieden voor verandering?

Tijdens dit online festival onderzoeken denkers en doeners wat onzekerheid doet met fotografie, toekomst, en sociale rechtvaardigheid. Via online talks en workshops bespreken we inspirerende ideeën en vernieuwende perspectieven.

PROGRAMMA

DAGELIJKS OM 11U: SLOW FOCUS

Neem de tijd om te focussen op lichaam en geest. We leren bewust kijken naar foto’s en doen een aantal mindfulness oefeningen om helemaal tot rust te komen.
Elke ochtend om 11u, via zoom. Inschrijven is nodig

Schrijf je in voor de sessie op 3, 4 , 5 of 6 december 2020

DAGELIJKS OM 20u: LIVE TALK

Verschillende sprekers waaronder Philippine Hoegen, oprichter van State of the Arts; journaliste/activiste Sabrine Ingabire, interdisciplinaire kunstenaar Alisha B Wormsly, influencer Sarah Dimani, curator en kunstenares Yasmina Reggad, en sociaal ondernemer Ama Koranteng-Kumi gaan in dialoog, elke dag om 20u live op Facebook.

WORKSHOPS

Daarnaast kun je op 4 en 5 december deelnemen aan workshops met Change Leader Mike Murawski en fotograaf/onderzoeker Max Pinckers en Michiel De Cleene.
Inschrijven is nodig.

Meer over de workshop Making a Change

Meer over de workshop Documentaire & onzekerheid

Uncertainty wordt georganiseerd door het FOMU, in samenwerking met Lumère Antwerpen, KASK Gent, The School of Speculative Art

Lancering Trigger #2

Tijdens het festival lanceren we het magazine Trigger#2 met als thema Uncertainties.

TRIGGER is een publicatieplatform over fotografie, dat afkomstig is van en wordt ondersteund door het FOMU. TRIGGER verschijnt volledig in het Engels, zowel als online platform als als jaarlijkse gedrukte publicatie in samenwerking met Fw: Books (Amsterdam).

De tweede editie van het magazine is gemaakt in samenwerking The School of Speculative Documentary. We onderzoeken o.a. welke toekomst je kan verbeelden als je speculatie als tool gebruikt.

Lees verder op www.fomu.be/trigger
tners