FOMU FR

Cheng Hsu Hung Adorable
still uit 'Adorable' (Cheng-Hsu Chung)
Activité
30.01.2022

Kortfilmprogramma
'This is a Safe Space'

  • Date 30.01.2022
  • Heures 17:00 - 19:00
  • Tarif activité Ai je droit à une réduction? € 10 p.p.
  • Location Cinema Lumière - stadsbioscoop in het FOMU

'This is a Safe Space" is een kortfilmprogramma dat de noodzaak aan en rekbaarheid van queer plekken en ideeën onderzoekt. Is het verbeelden en vieren van queerness inherent politiek? Wat betekent het precies om tot een gemeenschap te horen? Is een "chosen family" een utopie?

Nog tot en met 13 maart kan je in het FOMU de expo 'Masculinities: Liberation through Photography' ontdekken. Aanvullend op de expo is er ook een filmluik. Filmjournalist en criticus, curator/programmator en distributeur Niels Putman stelde een kortfilmprogramma samen: THIS IS A SAFE PLACE.

"Every time we kiss we confirm the new world coming," declameert Marlon Riggs in 'Anthem' (1991). Afwijken van de witte heteronormatieve cis mannelijke norm is een vorm van revolutie. Een veilige thuishaven is voor queer personen daarom niet louter een opluchting maar ook een noodzaak.

Is het verbeelden en vieren van queerness inherent politiek? Wat betekent het precies om tot een gemeenschap te horen? Is een "chosen family" een utopie? THIS IS A SAFE SPACE is een kortfilmprogramma dat de noodzaak aan en rekbaarheid van queer plekken en ideeën onderzoekt.

Trailer 'Safe Space' (Mirelle Borra)

Deze filmscreening maakt deel uit van een uitgebreid activiteitenprogramma bij de expo 'Masculinities: Liberation through Photography'. Deze reeks activiteiten, die werd opgesteld in co-creatie met kunstenaar en ondernemer Jaouad Alloul, onderzoekt hoe mannelijkheid vandaag uitgedragen, beleefd en gevormd wordt. Verschillende sprekers en artiesten laten in een meerstemming programma hun licht schijnen op wat mannelijkheid kan betekenen om in dialoog te treden, te inspireren en te verbinden.

Cinema Lumière en het FOMU slaan de handen in elkaar voor een aangepast filmprogramma rond Masculinities. We nodigen gastcuratoren uit om een programma samen te stellen.