FOMU FR

FOD90 D1
© Monday Agbonzee Jr. / FOMU
Activité

Slow Art Day in het FOMU: workshops & online aanbod

  • Date
  • Heures

Slow Art Day is een evenement met één missie: langzaam kijken naar kunst. Meer dan 1.500 musea en galeries wereldwijd organiseren activiteiten om te vertragen en plezier te beleven in het kijken naar kunst. Ook het FOMU doet mee, met een live programma in het museum, een filmscreening én een online sessie waar je van thuis uit aan kan deelnemen.

ONLINE WORKSHOP (11u-12u)

Volg op Slow Art Day van thuis uit een een digitale Slow Focus sessie die aansluit op de tentoonstelling Grace Ndiritu Reimagines the FOMU Collection. Deze workshop wordt begeleid door een FOMU-gids en gaat door via ZOOM.

De workshop duurt een uur en gaat door van 11u tot 12u.
Voertaal: Nederlands

Je ontvangt een dag vooraf een link naar de online sessie. Inschrijven is verplicht.

SLOW FOCUS WORKSHOPS IN HET FOMU

  • 14u – 15u
  • 16u – 17u

In het FOMU kan je tijdens Slow Art Day terecht voor een Slow Focus sessie in de tentoonstelling Grace Ndiritu Reimagines the FOMU Collection. Tijdens Slow Focus kijk je trager en bewuster naar kunst. Het is een uitnodiging om te ontprikkelen en tijd te nemen voor jezelf. De achterliggende gedachte is dat je door trager en bewuster te observeren, diepere lagen in een kunstwerk ontdekt.

Elke workshop duurt een uur en wordt door een FOMU-gids gegeven op de tweede verdieping in de expo Grace Ndiritu Reimagines the FOMU Collection. Je kan je inschrijven voor een sessie om 14u of om 16u.

Voertaal: Nederlands

FILMSCREENING THE SCENT OF GREEN PAPAYA (17u30)

i.s.m. Cinema Lumière

Cinema Lumière is de stadsbioscoop in het FOMU – Fotomuseum Antwerpen. Tijdens Slow Art Day programmeert FOMU i.s.m. Cinema Lumière de screening van The Scent of Green Papaya. De film won de Camera d'Or-prijs op het filmfestival van Cannes in 1993.

Deze screening zit inbegrepen in je ticket.