FOMU FR

Pexels photo 90368
Activité
07.09.2023

Academie Hoboken: opleiding Fotokunst in het FOMU

Wat vertelt een foto? Wat zijn de artistieke kwaliteiten ervan? Dat onderzoek je in de opleiding Fotokunst van Academie Hoboken. Dit jaar zal de opleiding Fotokunst van Academie Hoboken doorgaan in het FOMU.

Dit jaar zal de opleiding Fotokunst van Academie Hoboken doorgaan in het FOMU.

Belangrijk: het gaat hier niet om losstaande lessen, maar om een academische opleiding met wekelijkse verplichte lessen en dit gedurende een gans schooljaar.

Inhoud opleiding

Vanaf les 1 maak je beelden met je camera. Je gaat in interactie met wat je fotografeert. Je stapt in een situatie, observeert ze en kiest wat je in beeld brengt, hoe je dat doet en wanneer je afdrukt. Zo denk je na over wat een goed beeld is, wat een foto vertelt en hoe de toeschouwer het interpreteert. Daarvoor zijn ook je medestudenten een klankbord. Samen bespreek je wekelijks elkaars werk – zo kom je tot nieuwe inzichten en ontwikkel je je eigen beeldtaal.

De nodige technische bagage verwerf je gaandeweg. Je maakt kennis met cameratechnieken, studiofotografie en beeldbewerking (Photoshop). Je ontdekt de magie van doka technieken en analoge fotografie. Actuele ontwikkelingen in fotografie volg je van dichtbij - in het FOMU houdt de opleiding de vinger aan de pols. Ook elementen uit fotografiegeschiedenis komen aan bod.

Met deze bagage ga je aan de slag voor je persoonlijk traject en project, waarin je wordt begeleid om je werk optimaal te presenteren.

Praktische info

De lessen gaan door op donderdagavond, steeds van 18u30 tot 22u, in het FOMU (verplichte lessen).
Op zaterdag (van 09u30 tot 13u) worden optionele foto-uitstappen georganiseerd

  • 18-24 jaar: EUR 173
  • 24+ jaar: EUR 392 / Verminderd tarief: EUR 173
  • Kansentarief & A-Kaart: EUR 78

Inschrijvingen verlopen via Academie Hoboken, vanaf 1 juni 2023.
Meer info via https://www.stedelijkonderwijs.be/academiehoboken en https://mijnacademie.be/academiehobokenbeeld