FOMU EN

Menu
Fo Mu Slow Art Day 16 LR
Activity
04.04.2020

Slow Art Day
in FOMU

#slowartday

Tijdens Slow Art Day staat het Fotomuseum in het teken van traag kijken naar kunst. We nodigen je uit om gedurende een sessie van 90 minuten samen met een gids stil te staan bij één foto.

In het FOMU kan je een Mindful Slow Focus of een Filofische Slow Focus boeken. Ter gelegenheid van Slow Art Day kan je uitzonderlijk beide types in één combineren tijdens Extra Slow Slow Focus sessie!

Samen met de andere deelnemers ga je heel bewust naar een beeld kijken. Je wordt je bewust van je lichaam, je gevoelens, de sensaties in de ruimte, en kijk met een open geest naar het kunstwerk aan de muur. De gids stelt enkele prikkelende vragen en opent daarmee een filosofisch gesprek. Juist of fout bestaan hier niet, want je spreekt mét en niet tegen elkaar. Nadien reflecteer je samen over deze ervaring. Volwassenen, jongeren, kinderen… Iedereen welkom! Gratis op vertoon van je toegangsticket. Als houder van een jaarkaart of Museumpas kan je ook gratis deelnemen.

Wat ga je nu precies doen tijdens zo’n Extra Slow Slow Focus sessie?

- een ademhalingsoefening om je bewust te worden van je lichaam
- een mindfulnessoefening om de sensaties in de ruimte te ervaren
- een Visual Thinking Strategies sessie om samen het beeld te ontdekken
- een stellingenspel om te oefenen in het argumenteren
- een uitgebreid filosofisch gesprek dat vertrekt vanuit de foto die je hebt bekeken
- een tweede mindfulnessoefening
- een reflectie: wat vond je ervan, wat zal je bijblijven? Hierdoor kan je op een bewuste manier verder met je dag

Programma:
10.00 – 11.30: Slow Focus
14.00 – 15.30: Slow Focus

Reserveren is niet nodig, je mag je de dag zelf aanmelden aan de balie. Kom wel op tijd, per sessie kunnen maximum 15 personen deelnemen.