FOMU EN

Herman Selleslags met dias

Documentaire & Talk Herman SelleslagsLife Will Give You Pictures (première)

Op vrijdag 29 maart organiseert FOMU in samenwerking met Cinema Lumière Antwerpen de première van de film Life Will Give You Pictures, een documentaire over de Belgische fotograaf Herman Selleslags. Nadien volgt een gesprek en signeersessie in aanwezigheid van de fotograaf.

Na de première gaat journalist Piet Piryns in gesprek met Herman Selleslags, regisseur Aldine Reinink en Joëlle Daems (FOMU). Nadien geniet je van een hapje en drankje terwijl je je boek kan laten signeren door Herman Selleslags.

Synopsis

Fotograaf Herman Selleslags dwaalt door zijn verleden dat staat opgestapeld in zijn huis in de vorm van een gigantisch en chaotisch archief. Ook fotowerk van zijn vader Rik en van zijn zoon Jan komt hij tegen. De iconische collectie vertelt het verhaal van een bijzondere fotograaf die een muzikaal en maatschappelijk tijdsbeeld van ruim 70 jaar heeft weten te schetsen. Maar de muren van het huis verbergen ook een complexe, dubbele vader-zoonrelatie die deze fotografenfamilie in de greep houdt.

Life Will Give You Pictures filmaffiche
Filmposter 'Life Will Give You Pictures'
Herman Selleslags

Herman Selleslags is een van de bekendste fotografen van België en was vijftig jaar lang de huisfotograaf van het weekblad Humo. In 2015 verkreeg het FOMU het archief van Herman Selleslags (1938) en zijn vader Rik Selleslags (1911-1982). Het archief van Herman en Rik omvat meer dan een halve eeuw aan binnen- en buitenlandse geschiedenis. Als waardevolle tijdsdocumenten tonen de foto's van Selleslags onderwerpen als politiek, media, popmuziek en het dagelijkse leven.

Fomu herman selleslags 1986 low res
Herman Selleslags, Zelfportret, 1986, Collectie FOMU © Herman Selleslags
tickets