FOMU EN

Menu
De Nomaden
Activity
13.01.2020 - 24.02.2020

De Nomaden
fotoreeks in FOMU

#denomaden #canvas
  • Fee Free
  • Date 13.01.2020 - 24.02.2020
  • Location FOMU

De Nomaden (Canvas & Vranckx) bestaan vijf jaar en vieren hun houten jubileum in het FOMU.
Nog tot 24 februari kan je in de inkomhal van het FOMU (vrije toegang) terecht voor een selectie foto's uit de reeksen van o.a. Marlies De Boeck, Elisabeth Callens, Nick Somers, Gerbrand Van Uytvanck en Pieter Jan Meuwissen.

Al vijf jaar lang stuurt VRT-journalist Rudi Vranckx jonge storytellers de wereld in, hij noemt ze De Nomaden. Intussen zijn er al meer dan honderd projecten gepasseerd. Naast tv-reporters en bloggers waren er ook enkele topfotografen bij.

Marlies De Boeck trok naar één van de meest geïsoleerde plekken ter wereld. In Groenland verbleef ze bij verschillende families en ze zocht er een antwoord op de vraag: Is er een evenwicht tussen de Inuïtcultuur en nieuwe westerse gebruiken of dreigt de identiteit van deze gemeenschappen verloren te gaan?

Elisabeth Callens houdt van extreme temperaturen en wordt aangetrokken door het onbekende. Daarom wou ze wel eens een winter beleven in Centraal-Azië. Met een zelf omgebouwde slee wandelde ze door Kazachstan, Kirgizië en Tadzjikistan. Een ijskoud avontuur met warme ontmoetingen met een unieke fotoreeks tot gevolg.

Nick Somers
draaide verschillende maanden mee met een rondreizend circus in Bolivia. Het ging niet bijster goed met Circo Andromeda. Twee jaar later ging hij terug om te kijken hoe het de familie vergaat. En blijkbaar is er veel veranderd, in positieve zin.

Gerbrand Van Uytvanck verbleef in Rwanda in Kumugara, een centrum van de Broeders van Liefde voor mensen met een handicap. Hij leerde de bewoners kennen en maakte een indringende portrettenreeks.

Pieter Jan Meuwissen reisde naar de Filipijnen. Hij verbleef in de sloppenwijk Barangay war de werkloosheid torenhoog is en de slechte infrastructuur de overbevolking niet aankan. Zijn reeks toont de rijke subcultuur van Barangay en het contrast tussen vreugde, armoede en schoonheid.