FOMU EN

Fo Mu opening 16feb23 Monday Jr web res 82
Activity

Antwerp Art weekend 2023: gratis rondleiding

  • Date
  • Time

Ter gelegenheid van Antwerp Art Weekend kan je in het FOMU gratis rondleidingen bijwonen in de huidige expo's. De rondleidingen zijn gratis op vertoon van een geldig museumticket. We vragen je wel om op voorhand je plek te reserveren.

Ontdek op zaterdag 20 mei om 14u het werk van Magnumfotografe Susan Meiselas tijdens een actieve rondleiding in de retrospectieve tentoonstelling Mediations. Een ervaren FOMU-gids stimuleert je om de verhalen achter de foto's te ontdekken.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN DEZE RONDLEIDING?
  • Je ontdekt de verhalen achter de foto’s

  • Je wordt gestimuleerd om bewust en verdiepend te kijken naar de foto’s

  • Er is steeds ruimte voor vragen en gesprek

Deze tentoonstelling bevat expliciete beelden van oorlog en conflicten.

PRAKTISCHE INFO

De rondleiding duurt ongeveer een uur en is uitzonderlijk gratis op vertoon van een geldig museumticket
We vragen je wel om op voorhand je plek te reserveren via deze LINK

Susan Meiselas - Mediations

Al bijna vijf decennia gebruikt Magnumfotografe Susan Meiselas (US, 1948) haar camera om getuigenis af te leggen en om te verbinden. Meiselas heeft de wereld rondgereisd en een ruime waaier aan onderwerpen behandeld, van de seksindustrie over oorlog tot mensenrechtenschendingen.

Vandaag wordt Meiselas beschouwd als een voorloper, niet alleen voor politiek geëngageerde fotografen die hun werk zorgvuldig documenteren, erover reflecteren en het contextualiseren, maar ook voor fotografen die met hun onderwerpen samenwerken. Haar werk wordt voortgestuwd door urgente vragen, niet alleen over wat foto’s tonen, maar ook over wie ze dienen.