FOMU EN

Fo Mu doublebind LOW RES 31
Activity
18.12.2021

Antwerp Art Nocturne
Avondopening FOMU

Aanstaande zaterdag 18 december vindt de eerste editie van de Antwerp Art Nocturne plaats. Die avond is het FOMU uitzonderlijk open tot 21u.

Ontdek de expo's Max Pinckers - Double Bind, Masculinities: Liberation through Photography en Hélène Amouzou - Entre Temps.
Ook de FOMU shop en het FOMU café zijn de hele avond open.

Masculinities: Liberation through Photography

Masculinities: Liberation through Photography is een ambitieuze groepstentoonstelling over mannelijkheid. Aan de hand van film en fotografie van de jaren 1960 tot vandaag laat de tentoonstelling zien hoe mannelijkheid wordt ervaren, uitgedragen en gevormd.
Er is werk te zien van meer dan vijftig grensverleggende internationale kunstenaars, fotografen en filmmakers, onder wie Richard Avedon, Rineke Dijkstra, Peter Hujar, Isaac Julien, Rotimi Fani-Kayode, Robert Mapplethorpe, Catherine Opie en Wolfgang Tillmans.

Meer info

Max Pinckers - Double Bind

Kan een foto iets over de wereld zeggen? Max Pinckers (BE, 1988) onderwerpt de fotografie aan een diepgravende analyse. Hij verkent de grenzen van documentaire en toont haar manipulatieve karakter. Pinckers’ artistieke antwoord is speculatieve documentaire, waarin fictie en realiteit in elkaar overvloeien. De tentoonstelling in het FOMU biedt voor het eerst een overzicht van zijn werk van de afgelopen vijf jaar.

Meer info

Hélène Amouzou - Entre Temps

In de vervreemdende maanden na het uitbreken van het coronavirus bezoekt Hélène Amouzou (TG, 1969; woont in Luik) haar familie in het West-Afrikaanse Togo. Voor het eerst sinds haar vertrek naar België, nu 25 jaar geleden, keert ze voor langere tijd terug naar haar geboorteland. De pandemie bracht de wereld tot stilstand. En voor Amouzou voelt het even alsof de tijd is teruggedraaid.

Meer info

Fo Mu doublebind LOW RES 36

© Monday Agbonzee Jr. / FOMU

Fo Mu doublebind LOW RES 31

© Monday Agbonzee Jr. / FOMU

Fo Mu doublebind LOW RES 21

© Monday Agbonzee Jr. / FOMU

Fo Mu Masculinities web res 106

© Monday Agbonzee Jr. / FOMU

Fo Mu Masculinities web res 87

© Monday Agbonzee Jr. / FOMU

PRAKTISCH

Tickets dien je vooraf aan te kopen, via http://tickets.fomu.be.
Met je ticket krijg je toegang tot alle tentoonstellingen.

Meer info over geldende coronamaatregelen vind je hier.