FOMU NL

Menu
HomeFOMU tijdelijk gesloten
Corona / COVID-19: update 28.10.2020

FOMU sluit tijdelijk de deuren

Depth on the Surface 14b
© Bert Danckaert

Het FOMU sluit vanaf 28.10.2020, om 18u de deuren. De sluiting kadert in de nieuwe wettelijke maatregelen in de strijd tegen COVID-19.

Kunst en cultuur zijn belangrijk voor het welzijn van mensen, zeker in tijden van een pandemie. We blijven fotografie tot bij jullie brengen, al zal dat nu voornamelijk gebeuren via onze online platformen zoals Facebook, Instagram en Vimeo.

  • Wie een ticket kocht, wordt persoonlijk verwittigd. Je hoeft hiervoor zelf geen actie te ondernemen.
  • Onze online shop blijft open: www.shop.fomu.be. (verzenden is gratis)

Stay strong, stay safe! ❤

Allensamenzondertekst

COVID-19 WERKBEURS

De maatregelen tegen het coronavirus treffen vele fotografen en kunstenaars bijzonder hard. Daarom reikt het FOMU een werkbeurs uit aan enkele fotografen voor een artistieke opdracht.

Het doel is om een beeld of een reeks te maken die in relatie staat met de huidige precaire tijd.

Hélène Amouzou, Aurélie Geurts, Mous Lamrabat, Alexey Shlyk & Ben Van den Berghe en Joud Toamah ontvangen de FOMU COVID-19 werkbeurs. Voor de selectie werkte het FOMU samen met experten uit het artistieke en fotografische veld: Anne Wetsi Mpoma van Wetsi Art Gallery, De Morgen, FOMU, Eline Verstegen van Kunsthal Extra City & Caroline Dumalin, artistiek directeur AAIR

Het FOMU maakt hiervoor financiële middelen vrij, aangevuld met giften, onder meer van de FOMU Patrons De beelden worden opgenomen in de FOMU collectie en zullen getoond worden in het museum.